Kläder efter väder

Torsdagens kvällsvandring gick av stapeln i Mjölbytrakten. Vi parkerade nära potatisrondellen för att ta oss en bit söder ut. Östgötaleden bjuder på variation, vi började på en gångväg med bullrande trafik från både E4:an och väg 32. Men efter en stund hade vi kommit in i vår lunk, trafiken hördes långt bort och den sköna och avkopplande känslan var på plats i kroppen.

Vid nästan alla vandringar brukar vi tycka att skogen och omgivningen känns unik och ny. Men den här gången tyckte vi att vi kände igen oss, vi har vandrat några delsträckor där tidigare och skogen kändes bekant på ett trevligt sätt.

Vem ska man lita på!? Denna kväll hade apparna sagt att det inte skulle bli regn, regnjackorna lämnades därför kvar i bilen. Halvvägs på vår vandring började himlen mörkna på det sätt som brukar innebära regn. Vi bestämde oss för att prioritera ett fikastopp Innan regn. På varsin mossbädd slog vi oss ned och drack vårt kaffe och åt mackorna. Packade ihop och fortsatte mot Eriksdal där den andra bilen stod och väntande.

Regnet kom och blöta blev vi, men det var mer av ett stilla sommarregn än de ösregn som kommit vid andra tillfällen denna sommar. Det där med kläder efter väder är inte så lätt.

Fikapaus under mörka moln

Innan vi var framme vid bilen passerade vi ett häftigt område med jätteblad, såg ut som enorma rabarberblad på höga stjälkar.

Avslutningsvis kommer här några bilder från Tempelleden i Fredrika från förra veckan. Vi hade då fått låna med oss det fyrbenta charmtrollet Gismo.

5 svar på ”Kläder efter väder”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.