Så mörk är natten vid midvintertid, men se då nalkas Lucia…

Det är tur att Lucia lyste upp morgonen denna dag då gråvädret legat kompakt över Östergötland eller hela Sverige till och med den senaste tiden.

Dagens tur startade vid Jursla gammelskog. Gott om bilar av olika slag. Dels är det ett flertal motionsspår som går här och så var det även ett gäng som hade radiostyrda bilar som de körde över stora stenhällar. En ovanligare start på vår vandring helt enkelt.

Många motionsspår och lite förvirrande ledmarkering till att börja med. Skylt med pilar åt alla 4 håll… vart är vi på väg? Det gäller ju att gå åt rätt håll eftersom den andra bilen står parkerad vid det tänkta målet med vandringen.

Pilar åt alla håll, vart är vi på väg?

Det märktes att leden är väl använd här både av vandrare och av cyklister, dagen till ära var den även extremt lerig. Vi höll oss på benen, värre var det för en del cyklister som for omkull på hala rötter.

Östgötaleden innehåller en del avstickare mellan olika delar av leden. Idag blev det en extra sväng ned till Ågelsjön och tillbaka till vår del av leden så att vi får med alla delar av leden. Li håller stenkoll på ev missade små sträckor som vi får se till att gå vid tillfälle. Jag tycker inte att det är riktigt så noga, men men… det blir nog bra till sist!

Denna dag var det en PREMIÄR… vi kokade vårt eget kaffe! Det var längesedan som vi fick en kaffekanna av min bror och fru, men vi har alltid varit lite bekväma och haft med oss kaffe i termos. Men nu var det dags att koka eget kaffe. När vi väl stod där ute fick vi ta till lite hjälp i form av ”ringa en vän”. Li´s kusin fick lotsa oss i kaffekokkonsten – koka upp, hälla på lite kallt vatten, låt det dra, hälla upp och hälla tillbaka några gånger. sedan var det dags att dricka och vi blev inte besvikna, det smakade riktigt gott!

Ytterligare några timmar senare var vi framme vid målet för dagen, Bergkulla parkering. Det gick åt pannlampor även idag den sista biten. När det väl börjar skymma så går det fort. En skön Lucia-dag blev det i skogen / Catarina

29 svar på ”Så mörk är natten vid midvintertid, men se då nalkas Lucia…”

  1. Barterin Vakil magazine specializes in the introduction of good lawyers in Tehran and Iranian cities. Our goal in the best lawyer is to introduce the best and most experienced family, criminal, civil, legal, immigration, etc. lawyers throughout Iran.

  2. امروزه وجود حرفه حسابداری در هر کسب‌وکاری لازم و ضروری می‌باشد. در حقیقت حسابداری یکی از عوامل موثر در بقای هر کسب‌وکاری است. مجله حسابدارا تلاش میکند رسانه‌ای شایسته برای حسابداران باشد.

  3. I’m really impressed. In fact, you rarely encounter educational and interesting blogs. I’m telling you, you’ve hit the nail on the head. Your idea is excellent; the problem is not talked about intellectually by enough people. I’m very happy to find this in my figure where we’re looking for something about it. 메이저사이트

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.