Trettondedag jul och vandring Sörsjön till Graversfors

Inte visste vi att vi skulle komma hem till ett alldeles vitt Linköping denna eftermiddag. Vår mötesplats för dagen var Graversfors utanför Norrköping där en bil placerades (ni vet 70-sträckan på Katrineholmsvägen vid Näkna). Med den andra bilen tog vi oss till startplatsen vid Sörsjön. Det verkar vara ett spännande ställe att besök även under den varmare årstiden då det finns höghöjdsbanor, badplats, grillplatser och gott om kortare slingor i skogen.

För ovanlighetens skull var detta en vandring där vi mötte flera människor och hundar. Det kändes som en populär del av Östgötaleden. Sträckan var relativt lättvandrad, vi vimsade bara lite precis i början då vi inte skulle åt Rejmyre och så skulle vi hitta den lite längre stigen till Graversfors och inte den lite kortare som vi ska ta vid annat tillfälle. All min beundran till Li som lyckas pussla ihop våra vandringar så att de ska bli så bra som möjligt och så att vi verkligen täcker in alla metrar av Östgötaleden. Väl framme Graversfors konstaterade vi att 40 mil av leden är nu avklarat, härligt!

När vi åkte med bilen till Sörsjön ramlade gamla minnen över mig då jag ibland fick åka med min mormor och morfar till min mormors syster med man i Näkna (Linnea och Olle). En lång resa från Dalarna med morfar bakom ratten i deras Volvo PV ända till Östergötland, tror att det brukade ta närmare 4 timmar på den tiden. Jag minns trädgården som alldeles fantastisk för en 6-åring. Den sluttade brant ner mot Näknen, men innehöll flera etager där det bland annat fanns sockerärtor som jag glatt mumsade i mig. En hund, drever, vill jag också minnas att det fanns där. Försökte se om jag kunde hitta huset de bodde i, men gissningsvis är det helt omgjort idag så jag är inte säker på att jag kunde se det.

Väl framme vid bilen konstaterade vi att vi klarat oss undan mörkret igen. Har fått låna en pannlampa som jag vill testa på riktigt under vandring, men senaste tre gångerna har vi inte behövt tända dem… det är något med ljuset, det har vänt! Det går mot ljusare tider!

/ China

8 svar på ”Trettondedag jul och vandring Sörsjön till Graversfors”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.