Vättern kan upplevas på olika sätt

Torsdagens vandring blev Västanvik runt tillsammans med våra män. Bil till Medevi Brunn där vi parkerade och gav oss iväg. Efter en stund fanns det inte lägre några Östgötaledsmarkeringar – det var bara att vända om för att se att de vek av in i skogsdunge som vi missat.

Vi gick varvet motsols – omväxlande väg och skog i början. Sedan kom vattnet och vi kunde alla konstatera att det ÄR något speciellt med vatten. Det är så vackert och rofyllt att vandra längs med. Vättern har min man valt att cykla runt vid flera tillfällen och jag tror att det är en helt annan upplevelse än att vandra längs en sträcka av den. Jag föredrar att vandra längs den, men tänker att det nog dumt att jämföra upplevelser!

Tror att jag tillhör de få som aldrig varit i Varamon så för mig kändes Vättern som en mycket trevlig upplevelse, nästan lite havslikt. Västanvik är ett område där det finns gott om badplatser, stegar från stenar, grillplaster och många Corona-anpassade möbler – ni vet de som är på en rad med stol, bord, stol, bord… vet inte varför jag missade att föreviga dem.

Här började känslan av krokodilträsken i Florida

Det var en lång och vacker sträcka längs vattnet innan vi vek av in i skogen igen. Ett våtmarksområde passerades där tankarna gick till Everglades i Florida. Tack och lov är det ont om krokodiler runt Motala så det kändes tryggt att vandra över de rejäla spängerna. Drygt 13 km senare, efter många sköna små pauser vid vattnet var vi åter i Medevi. Nu kan vi nästan skriva att ”som vanligt” var sträckan längre än de uppgifter vi hade (10.7 km).

Avslutningsvis en glass i solskenet och redo för hemfärd.

Vi börjar planera för att bjuda in till en vandring den 6:e juni. Håll utkik, mer info kommer både här och på Facebook!

/ China

8 svar på ”Vättern kan upplevas på olika sätt”

  1. I’m writing on this topic these days, bitcoincasino, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.