Förundran

Stående på klippor högt över en alldeles stilla Vättern, med en sol som fortfarande värmer och en alldeles klarblå hösthimmel. I den stunden känns allt så rätt, så skönt, så avslappnande och samtidigt så energigivande… ja nästan en känsla av pånyttfödelse!?

För er som undrat om vi gett upp vår utmaning att vandra hela Östgötaleden så är svaret nej! Men det har varit ett lååååångt uppehåll då jag (China) har kämpat med sviter efter sannolik Covid i våras och när jag ändå var i farten så fick jag en plantar fasciit (typ hälsporre) och då gick det inte heller att vandra på grund av smärta. Men nu känns det riktigt bra igen och så hoppas vi att det håller i sig så att vi får möta Östergötland ute även denna höst.

Vår vandring denna fantastiska höstdag blev Ellen Keys led på Omberg. Den går över stock och sten, i alla fall över otroligt mycket rötter. Det gällde att hålla tungan rätt i mun, närheten till stup var det gott om. Vår start och slutpunkt var Stocklycke.

Uppvuxen i Dalarna som jag är tog det lång tid att förstå att man som östgöte gärna letar sig till Omberg för att bestiga berg och njuta av utsikt. Hemma i Smedjebacken hade jag Uvberget, som höjdmässigt nog är ganska likt Omberg, alldeles bakom vårt hus. Men det fantastiska med Omberg är nog den omväxlande naturen och närheten till Vättern. Måste ändå tillägga att ”hemma” fanns den stora sjön Barken, men den såg man bara på håll från utsiktstornet.

Som vi tidigare skrivit är det inte att skynda fram som är vår melodi utan att uppleva och ta in naturen och att njuta av timmarna utomhus. När vi kom tillbaka var det bara vår bil och en husbil kvar på parkeringen, men det var fortfarande ljust. Vi fick många sköna timmar utomhus.

Denna led går över Hjässan så även den långsträckta utsikten fanns med. Jag vandrar med stavar, Li utan, men väl uppe på Hjässan såg vi även andra hjälpmedel som njöt av utsikten 🙂

Ellen Keys Strand har stängt för säsongen så det får bli en ny tur när det finns möjlighet till en guidad tur i vår. Trädgården bjöd ändå på mycket trevligt.

Under sista biten av leden sjönk temperaturen och vi fick ta på oss långärmad tröja. Solens strålar silades så vackert mellan träden, men hade slutat värma så dags.

En alldeles underbar vandring blev det för oss och jag känner hur mycket jag har saknat detta! Vår natur ger så mycket att bara njuta av eller förundras över. Jag förundras även över kroppens förmåga att läka – men det är så svårt ibland att ta det lugnt och ge kroppen den tid som behövs. Men nu hoppas jag att kroppen och jag håller för många vandringar framöver. Li har vandrat med andra vänner under min frånvaro. De har både vandrat på Östgötaled, men även i fjällvärlden. Vi får se om det kommer lite bilder även från de äventyren framöver.

Boken jag läser just nu heter Förundrans effekten (av Katrin Sandberg och Sara Hammarkrantz) och inspirerade mig till rubriken på dagens blogg. Här kommer några rader ur boken hämtade från Göran Rosberg.

”Förundran är ett odelat vackert ord i min vokabulär. Man förundras inte över det som gör världen mindre och mörkare. Man förundras inte över Auschwitz. För sånt finns det andra ord för – eller inga ord alls. Man förundras över det som gör världen lite större och ljusare. Att förundras är att leva upp en smula, ja kanske rentav att få se en glimt av något som, om det inte vore så missbrukat, skulle kunna kallas meningen med livet.

Att leva, tror jag, är att för en kort tid ha privilegiet att få förundras. Förundras och häpnas. Att bli slagen av häpnad är en av de få saker man gärna vill bli slagen av. En människa som väcker vår förundran är oftast en människa som vi är tacksamma över att ha fått lära känna…//

Att kunna förundras, slår det mig, det är att aldrig ta något för givet…// ”

55 svar på ”Förundran”

 1. By these full-scale beauties, you can meet sexual desires and fantasies and discover sexual desires with them sex machine. If you ask if you are a good idea to use it for the Dutch wife onanie, the answer is ”yes” and there are many other Merritt.

 2. d4e セックスストーリーでセックスを助け、セックスの喜びを体験してくださいアメリカではダッチワイフを合法で保護されていますか?若い女性が太りすぎになる傾向は何ですか?本物のダッチワイフ–さまざまな顕著な特徴を好む

 3. Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. baccaratcommunity Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

 4. I’m writing on this topic these days, 홀덤, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

 5. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Extremely helpful information specially the last part 🙂 I care for such info much.
  I was looking for this particular information for a long
  time. Thank you and best of luck.

 6. AngelDollラブドールメーカーへようこそ。当等身 大ドール通販店では、お客様の多様な願望、各種ダッチワイフを開発・提供しております。WM Doll

 7. adult dolls ダッチワイフまたはセックス労働者?何を決定し、その理由は?2020年のサバイバル主義者の新しいアジェンダ:ダッチワイフ、ナメクジ、ライス巨大なおっぱいYL 150 by Tootsie:おっぱいの主権さまざまな国でのセックス指導の違い

 8. Caribbean Flush Secret for Healthy Weight Loss
  It’s my honor to introduce TropiSlim, the world’s first 100% natural solution to flush out the newly discovered, scientifically proven, root cause of your belly fat and slow metabolism; the K-40 compound or menopause parasite.

 9. Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

 10. Puravive is a combination of eight amazing and 100 % natural ingredients designed to promote healthy weight loss. It is a natural supplement designed to support healthy weight loss by optimizing brown adipose tissue (BAT) levels. The brown fat, known as BAT, plays an important role in calorie burning and energy metabolism. This supplement aims to increase BAT levels, thereby improving calorie expenditure, aiding weight loss and increasing metabolism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.