Skärtorsdagens vandring

Istället för att leta fram kvastar för färd till Blåkulla snörde vi på oss vandringskängorna. Jag är åter och mår bra (efter att ha varit hemma 4 veckor med feber, hosta och noll ork). Nu kändes det alldeles underbart att få ge sig ut igen!

Sträckan vi valde var Gamla Linköping till Vidingsjö. Vi har gjort det förr… det var faktiskt tredje gången gillt!

Hur svårt kan det vara att vandra denna sträcka? Första gången tänkte vi att det här tar inte så lång stund. Vi hade sett skyltar som det stod 5 km på. Ska vi ställa oss på 2 timmars parkeringen? Det gjorde vi inte och tur var väl det. Det här var i september och vandringen landade nog på 8.5 km och det hann börja mörkna. Vi var nästan vilse, ledens orangemarkeringar försvann och vi hittade inte var vi skulle utan började chansa. Vi kom till Vidingsjö till sist och kände att vi måste snart gå denna sträcka igen, men från Vidingsjö till Ga Linköping för att förstå var vi kom bort oss.

Nytt försök en tid senare. Start i Vidingsjö mot Ga Linköping. Det gick jättebra till att börja med, nästan för tydligt med markeringar. Sedan hände något, inga markeringar. Vi hittade en karta där det visade sig att Östgötaleden bara skulle gå ner i en båge och komma upp på nästan samma ställe igen. Kändes inte alls lockande att går den där bågen utan jag övertalade Li om att vi skulle ta en liten genväg. Jag har förstått att jag kommer att få äta upp detta val resten av mitt liv… men till sist dök det upp orangemarkeringar och vi kom fram till målet.

Trots genväg blev inte vandringen kortare denna gång heller. Väl framme i Ga Linköping mötte våra män upp och det blev fika på Dahlbergs café.

Denna skärtorsdag var det alltså tredje gången gillt och för första gången lyckades vi följa Östgötaledens sträckning. Vi kände oss väldigt tillfreds med att ha lyckats, men det är verkligen inte helt enkelt att hitta på några ställen. Där får man chansa och hoppas på att det ska dyka upp rätt färg på markeringarna… och det gjorde det denna gång!

Efter 10 kilometer nådde vi Vidingsjö! Det där med 5 km förstår vi inte och vi är tacksamma att vår orienterande kollega bekräftat för oss att det kan inte stämma med 5 km! Turen är trevlig, men utmaningen är att hitta markeringarna!

Den här lilla sötnosen välkomnade oss till Vidingsjö

/ China

5 svar på ”Skärtorsdagens vandring”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.